szefunio.pl Jedzenie14 trików gotowania, które mogą uczynić Twoje życie znacznie łatwiejsze
ocena ():

14 trików gotowania, które mogą uczynić Twoje życie znacznie łatwiejsze

berlin-1571046-1920.jpg

Zgodnie z tym badaniem kobiety spędzają około 3 lat życia, gotując jedzenie. Uważamy, że każda gospodyni domowa powinna nauczyć się tych przydatnych sztuczek kulinarnych, które nie tylko pomogą zaoszczędzić cenny czas, ale także pomogą odkryć nowy smak żywności, którą już dobrze znasz.

W Szefunio.pl znaleźliśmy 14 nowych wskazówek, dzięki którym Twoje umiejętności gotowania będą jeszcze bardziej zaawansowane.

14. Jak gotować idealnie okrągłe jajko:

Przygotowanie idealnie okrągłego jajka © vryheidherald

Aby zrobić idealnie okrągłe jajko, pociąć krążek cebulowy, umieścić go na patelni i rozbić jajko wewnątrz pierścienia. Cebula nie pozwoli, aby jajko rozprzestrzeniło się na patelni.

13. Jak szybko przygotować smaczny kebab:

Przygotowanie szybkiego kebaba © foodiful

Aby proces gotowania kebabu był szybszy i prostszy, możesz umieścić jeden duży kawałek mięsa na kilku szpikulcach, jak pokazano na rysunku. Zrób to samo z innymi kawałkami. Następnie będziesz musiał je przeciąć tylko w kilku miejscach. W ten sposób kawałki będą tego samego rozmiaru i będą potrzebowały takiej samej ilości czasu, aby je ugotować. 

12. Grillowanie z karmelem w Coca-Coli.

Sposób na smaczne grillowanie © insearchofyummyness

Gotuj żeberka w Coca-Coli z góry, aby były słodkie. Następnie grilluj je przez 4 minuty z każdej strony, aby pokryć je karmelem. 

11. Prosty sposób na obieranie jaj

Szybkie obieranie jajek © rubiesandradishes

Przed gotowaniem jajek ułóż szpilką niewielką dziurkę w skorupce: pomoże ci to pozbyć się później. 

10. Spraw, aby Twoje ciasto było idealne.

Idealna dekoracja ciast © thekitchn

Aby ciasto było idealnie gładkie, włóż szpatułkę do gorącej wody na kilka sekund. To pomoże ci wsunąć szpachelkę pod ciasto. 

9. Gotuj wiele jaj jednocześnie.

Gotowanie wielu jajek na raz © food52

Jeśli nie masz zbyt wiele czasu lub jeśli potrzebujesz szybko gotować jajka, połóż je na mokrym ręczniku i wstaw do piekarnika na 30 minut. 

8. Zrób dobre śniadanie w 5 minut.

Szybkie i smaczne śniadanie © menumusings.blogspot

Jeśli chcesz zjeść smaczne i pożywne śniadanie, możesz zrobić takie koszyki z szynką, jajkami i serem. Nie zajmą dużo czasu i są pyszne. 

7. Gotuj klopsiki w piekarniku.

Przygotowanie klopsików w piekarniku © sofabfood

Możesz dodać klopsiki do zupy i jeść je osobno. Aby kontrolować wielkość klopsików i je odwracać, użyj specjalnej puszki z muffinami. 

6. Aby pozbyć się dodatkowego tłuszczu, dodaj ryż.

Ryż wchłania nadmierny tłuszcz © shewhobakes.1/instagram

Dodanie suchego ryżu na dnie puszki pomoże pozbyć się dodatkowego tłuszczu podczas gotowania. 

5. Prosty sposób gotowania kilku potraw w tym samym czasie

Przygotowanie kilku dań na raz © how-do-it

To naprawdę prosty sposób na przygotowanie wymaganej liczby dań z góry. Na przykład, jeśli przygotowujesz się do jakiegoś wydarzenia. .

4. Używaj mielonej kawy jako marynaty do mięsa.

Kawa jako przyprawa do mięsa https://brightside.me/

Jak się okazuje, można użyć mielonej kawy jako marynaty do mięsa. Kwas, który zawierają fusy z kawy, sprawi, że mięso będzie miękkie, delikatne i naprawdę smaczne.

3. Cięcie kurczaka w cienkie plasterki

Krojenie kurczaka w cienkie plasterki https://brightside.me/

Aby pokroić mięso z kurczaka na cienkie plasterki, włóż je do zamrażarki na 10-15 minut, a następnie rozpocznij cięcie. 

2. Blanszowanie warzyw

Dobre warzywa w szybki sposób © depositphotos © depositphotos

Blanszowanie to gotowanie na parze lub gotowanie przez 2 lub 3 minuty. Ta metoda pomaga utrzymać świeżość warzyw i uczynić je miękkimi. Na przykład przed pieczeniem lub smażeniem gotuj szparagi w wodzie przez kilka minut.

1. Tak powinieneś marynować cebulę, aby była smaczna:

Marynowanie warzyw, jak cebula © depositphotos
Możesz marynować buraki, marchew, cebulę, seler i prawie każde warzywo. Jeśli ugotujesz te warzywa w ten sposób, otrzymasz wspaniały smak i aromat. Mogą być bazą dla egzotycznego sosu. Oto przykład cebuli.

 

Twoja ocena:

Dodaj komentarz