Linie do produkcji ciastek - wyposażenie cukierni

Linie do produkcji ciastek - wyposażenie cukierni

Uważa się, że dla dobrze prosperującej cukierni kluczowe są wysokiej jakości składniki oraz sprawdzone receptury. Jest to oczywiście prawdą, lecz cukiernia, zwłaszcza przemysłowa, nie może się również obyć bez specjalistycznyc...

Maszyny do formowania ciastek - charakterystyka

Maszyny do formowania ciastek - charakterystyka

Maszyny do formowania ciastek to wysokiej jakości urządzenia, które pozwolą Ci dekorować, formować oraz wypiekać rozmaite rodzaje ciastek. Nowoczesne maszyny do formowania różnią się pomiędzy sobą ilością oraz wielkością pojemników na ciasto, nadzienie lub polewę.

Truskawki, idealny owoc tylko w sezonie?

Truskawki, idealny owoc tylko w sezonie?

Soczystymi, słodkimi i niezwykle orzeźwiającymi truskawkami nie musimy cieszyć się wyłącznie w sezonie — oczywiście poza sezonem można ratować się truskawkami mrożonymi, a także truskawkami liofilizowanymi, które z...

Co o czekoladzie powinien wiedzieć każdy cukiernik?

Co o czekoladzie powinien wiedzieć każdy cukiernik?

Czekoladowe wyroby są jednymi z najchętniej wybieranych słodyczy nie tylko w Polsce, ale również na świecie. Czekolada jest wyrobem cukierniczym, który jest sporządzany z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego, jak również środków sło...

Liofilizacja owoców, co to takiego?

Liofilizacja owoców, co to takiego?

Liofilizowane owoce cieszą się ogromną popularnością, ponieważ świetnie sprawdzają się w formie przekąski, jak również dodatku do deserów, lodów czy wypieków. Podczas procesu liofilizacji nie dochodzi do utraty witamin, składnik&...

Kawa na deser, czyli przepis na Affogato

Kawa na deser, czyli przepis na Affogato

Nie masz w domu żadnego deseru do Twojej popołudniowej kawy, a nie chce Ci się wychodzić po niego do sklepu? Mamy dla Ciebie propozycję, dzięki której nie będziesz musiał wybierać pomiędzy deserem a kawą! Wystarczy, że masz w zam...

Co pomaga na zaparcia? Domowe sposoby i leki przeczyszczające

Co pomaga na zaparcia? Domowe sposoby i leki przeczyszczające

Zaparcie zwane inaczej zatwardzeniem czy obstrukcją to stan, w którym pacjent rzadko oddaje stolce. W przebiegu zwyczajnym jest to rzadziej niż 2 razy w tygodniu.W zaparciu ciężkim rzadziej niż 2 razy w miesiącu. Taka sytuacja może być śmierte...

Usługa cateringowa w dobie koronawirusa

Usługa cateringowa w dobie koronawirusa

Pandemia wywołała ogromną rewolucję w wielu branżach. Sytuacja na świecie uderzyła w turystykę i gastronomię z taką siłą, że eksperci nie bardzo są w stanie określić, kiedy firmy z tych sektorów podniosą się z kryzysu. Z pewnością sytuacji ni...

5 najlepszych dodatków, które odmienią twoje latte macchiato

5 najlepszych dodatków, które odmienią twoje latte macchiato

Latte macchiato to nie tylko słodki napój z dużą ilością mleka i cukru. Można z niego stworzyć znakomitą kompozycję smaków i aromatów. Stanowi również doskonały deser, jeżeli dodamy np. bitą śmietanę i słodką posypkę. Z czym ...

Nutella jest miłością

Nutella jest miłością

Każdy z nas lubi nutelle. Natomiast są i tacy, którzy nie potrafią sobie wyobraźić posiłku bez nutelii. Nawet jeśli są to jaja smarowane czekoladą zamiast majonezu. Sami zobaczcie, że są i tacy, którzy nie mogą bez niej żyć....

Jak wyposażyć restaurację?

Jak wyposażyć restaurację?

Kiedy otwieramy restaurację, pierwszą rzeczą, którą musimy zakupić jest odpowiedni sprzęt, który będzie stanowił jej wyposażenie. Restauracja, której założeniem jest gotowanie na miejscu różnego rodzaju posiłków wymaga kompleksow...

1 2 ... 8