Wyposaż piekarnię w energooszczędne maszyny

Piekarnie ciągle się rozwijają oraz unowocześniają swoje zaplecze o energooszczędne maszyny. Atutem każdej piekarni jest zapach świeżo upieczonego pieczywa oraz innych przysmaków — zarówno tych słodkich, jak i nieco bardziej na słono. Do przygotowania tych przepysznych i świeżych wypieków potrzebne są specjalistyczne maszyny piekarnicze, są one niezbędnym wyposażeniem każdej piekarni, jak i zakładów, które zajmują się produkcją chlebów, bułek, ciast oraz ciasteczek.
Urządzeniem, bez którego nie obejdzie się żadna piekarnia, jest oczywiście wysokiej jakości piec, który nie tylko szybko, ale i sprawnie zajmie się upieczeniem wypieków.
Piece umieszczane w piekarniach powinny być termicznie stabilne — utrzymywanie stałej temperatury pozwoli na zwiększenie wydajności pracy i produkcji wypieków. Piece, które spełniają współczesne standardy, a jednocześnie są wytrzymałe i stabilne można nabyć w firmie Hasborg.
Wyposażenie piekarni w piec tunelowy lub piec obrotowy pozwoli na zachowanie dużej sprawności cieplnej — piece wykonane są z grubych blach nierdzewnych, które gwarantują możliwość wieloletniego użytkowania. Oprócz pieców, w każdej piekarni powinny znaleźć się mieszarki, które pozwalają na przygotowanie niemal każdego rodzaju ciasta — intensywnie pracują, napowietrzają i spulchniają ciasto, dokładnie rozprowadzając składniki.
Jeżeli piekarnia oferuje również wyrób ciasteczek, należy zaopatrzyć się w specjalne maszyny przeznaczone do ich produkcji — na rynku dostępne są maszyny do formowania ciastek jedno- oraz dwukolorowych.
Dodatkowymi maszynami, którymi można zapewnić przestrzeń i zwiększyć wydajność pracy są: maszyny do dekorowania ciastek, maszyny oblewające ciastka czekoladą, a także linie produkcyjne, które zwiększają skalę produkcji do maksimum. Podstawową inwestycją każdej piekarni powinien być, piec do chleba — ciekawą opcją jest zaopatrzenie się w piec uniwersalny, który pozwoli produkować wypieki różnego rodzaju.
Dodaj komentarz