szefunio.pl PoradyJaki piec cukierniczy wybrać?
ocena ():

Jaki piec cukierniczy wybrać?

berlin-1571046-1920.jpg

Piec cukierniczy jest jednym z najważniejszych elementów wyposażenia profesjonalnej cukierni lub piekarni, ponieważ to właśnie dzięki niemu stworzone przez nas ciasto zostaje poddane termicznej obróbce. Wysokiej jakości maszyny do produkcji i wypieku ciastek są gwarancją otrzymania wypieku na najwyższym poziomie, co nie tylko zwiększy efektywność pracy, ale również przyciągnie klientów. Jednym z bardziej cenionych producentów maszyn do wypieku ciastek jest firma Hasborg, która w swojej ofercie proponuje przedsiębiorcom piec tunelowy-konwekcyjny wyposażony w najlepsze podzespoły, które są gwarancją niezawodności urządzenia.

Jak działają piece tunelowe?

Piec tunelowy charakteryzuje się dużą izolacją cieplną, co gwarantuje długie utrzymywanie się właściwej temperatury, dzięki czemu zmniejsza się zużycie prądu, a co za tym idzie opłaty za prąd będą znacznie niższe. Piec tunelowo-konwekcyjny przeznaczony jest do profesjonalnego użytku, świetnie sprawdzi się wraz z innymi maszynami cukierniczymi, co znacznie ułatwi i usprawni pracę. Warto wiedzieć, że piece tunelowe wyposażone są z intuicyjne panele sterowania, a także specjalne moduły, dzięki którym można przystosować czas pieczenia i temperaturę do aktualnego wypieku. Piece tunelowe przeznaczone są zwłaszcza do większych zakładów produkcyjnych ze względu na spore rozmiary.

Czym wyróżnia się piec tunelowy marki Hasborg?

Piec tunelowy-konwekcyjny marki Hasborg to urządzenie, które posiada moduły umożliwiające natłuszczenie oraz czyszczenie taśmy, na której wykładane są wypieki. Piec tunelowy Hasborg umożliwia ustawienie, a także kontrolowanie wilgotności powietrza, oraz przepływu czy wymiany powietrza, dzięki czemu zawsze mamy pewność, że wypieki nie będą suche, lecz subtelnie wilgotne. Piece cukiernicze Hasborg wyróżniają się również okienkami rewizyjnymi, które gwarantują pełną kontrolę nad wypiekiem.

Twoja ocena:

Dodaj komentarz