szefunio.pl Porady16 kuchennych sekretów, których na pewno nie znałeś
ocena ():

16 kuchennych sekretów, których na pewno nie znałeś

berlin-1571046-1920.jpg

16. Zwróć uwagę, które warzywa nie powinny być przechowywane w lodówce

© depositphotos

Wiele osób nadal przechowuje wszystkie owoce i warzywa w lodówce, aby przypuszczalnie utrzymywać je świeżo przez dłużej. Jednak to błąd: ziemniaki, pomidory, banany i jabłka są najlepiej przechowywane bez lodówki. Ziemniaki stają się zbyt słodkie ze względu na niskie temperatury, co prowadzi do szybszego dojrzewania i gnicia.

15. Rozmrażanie mięsa w lodówce

© stockfood © stockfood

Mięso należy rozmrażać z wyprzedzeniem. Umieść je w odpowiedniej misce i pozostaw w lodówce do rozmrożenia. Nie pozostawiaj mięsa w wodzie.

14. Nie używaj blendera do tłuczonych ziemniaków

© stockfood © stockfood
 

13. Nie trzymaj mleka w drzwiach lodówki

© depositphotos

Drzwi lodówki zdają się być doskonałym miejscem do przechowywania mleka, ale w rzeczywistości ma nieco wyższą temperaturę. Poza tym otwarcie drzwi prowadzi do skoków temperatur, skracając okres przechowywania mleka.

12. Mieszaj makaron kiedy się gotuje

© depositphotos © depositphotos

Nie jest tajemnicą, że wszelkie makarony należy wrzucić do wrzącej wody. Ale nie każdy wie, że powinieneś mieszać go w ciągu pierwszych minut, aby makaron nie sklejał się i nie został na dnie naczynia. 

11. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia

© depositphotos
 

10. Przechowuj chleb w lodówce

© depositphotos © depositphotos
 

9. Użyj octu zamiast dodawać więcej soli

© depositphotos
 

8. Ugotuj smażone jaja w mikrofali

 

7. Dodaj szczyptę soli do białek

© stockfood
 

6. Zrób chrupiącą pizzę

© stockfood © depositphotos
 

5. Używaj kilku desek do krojenia

© flickr.com

Powinieneś mieć co najmniej dwie deski do krojenia w kuchni: na mięso, rybę, a drugą na artykuły spożywcze, które nie wymagają gotowania. Konieczne jest zapobieganie skażeniom, ponieważ surowe mięso może zawierać niebezpieczne bakterie, które są zabijane podczas gotowania.

Aby uniknąć ich mieszania, kup różne kolorowe tablice lub te z kolorowymi krawędziami.

4. Używaj kilku noży do różnych celów

© depositphotos
 

3. Smaż na różnych patelniach

© depositphotos
 

2. Pozostaw nieco przestrzeni w słoikach

© depositphotos
 

1. Postępuj zgodnie z przepisem podczas pieczenia

© depositphotos.com

Pieczenie powinno być zrobione ściśle według przepisu, w przeciwnym razie Twoje ciastka, babeczki lub ciasteczka mogą trafić do kosza. Zbyt dużo mąki, zbyt gorącego masła, zła temperatura piekarnika - wszystko to wpływa na wygląd i smak ciasta.

17. Sam decydujesz co Ci wolno a czego nie

© YAOYAO MA VAN AS

19. Podgrzewany nóż

© amazon
 

20. Nóż do cięcia melona

© ebay
 

21. Cicha ubijaczka do mięsa

© amazon
 

22. Pojemniczki do przygotowania jajek

© amazon
 

23. Kuchenny stojak na gąbkę do mycia naczyń

© amazon
 

24. Zabawna foremka do smażenia jajek

© animicausa
 

25. Nożyczki do ziół

© amazon
 

© blogspot

© patrasevents

© homeharmonizing

© melap

© aissalogerot

© silvera-eshop

© woont

© fancy

© fancy

© wp

© modernmagazin
Twoja ocena:

Dodaj komentarz