Maszyny do formowania ciastek to wysokiej jakości urządzenia, które pozwolą Ci dekorować, formować oraz wypiekać rozmaite rodzaje ciastek. Nowoczesne maszyny do formowania różnią się pomiędzy sobą ilością oraz wielkością pojemników na ciasto, nadzienie lub polewę. Urządzenia w postaci maszyn do formowania ciastek od polskiego producenta Hasborg pozwalają produkować pyszne, a zarazem estetyczne ciastka, markizy, kokosanki, blaty biszkoptowe oraz inne wypieki w postaci nadziewanych ciasteczek, ciasteczek z polewą czy ciasteczek w kilku kolorach. Maszyny do produkcji ciastek Hasborg są wykonane z najlepszych podzespołów i może działać w trybie ciągłym. Co ważne, maszyny marki Hasborg mogą być dowolnie modyfikowane, poprzez dodanie do nich funkcji, które będą przydatne klientowi i zagwarantują mu w pełni profesjonalną produkcję słodyczy.
Duomax czyli wielofunkcyjna maszyna do formowania ciastek
Jedną z maszyn do produkcji ciastek, które w swoim asortymencie posiada marka Hasborg jest Duomax, czyli innowacyjna i zarazem wielofunkcyjna maszyna, która powstała z myślą o wyrobie różnych rodzajów ciast. Urządzenie nie tylko może tworzyć ciasteczka o zróżnicowanym kształcie, rozmiarach czy fakturach, ale również wyroby nadziewane czy dwukolorowe. Z pomocą urządzenia Duomax powstają przepyszne eklery, pierniki z nadzieniem a także ciasteczka dwukolorowe z nadzieniem. Duomax to urządzenie wielofunkcyjne, które świetnie poradzi sobie w pracy samodzielnej przez dozowanie wyrobów cukierniczych wprost na blachy do pieczenia. Zarządzanie maszyną ułatwia nowoczesny i wielojęzyczny panel dotykowy, który jest wzbogacony specjalnym oprogramowaniem, które pozwoli na wprowadzenie do urządzenia własnych receptur i zapisywanie swoich konfiguracji.
Maxdrop, co to takiego?
Urządzenie do formowania ciastek Maxdrop to uniwersalny, a zarazem wielofunkcyjny automat przeznaczony do produkcji ciastek - można nim pracować z wieloma rodzajami ciast, np. bezowym, parzonym, kruchym, kokosowym czy biszkoptowym. Maxdrop jest wyposażony w specjalną głowicę, która umożliwia mu pracę z ciastami półpłynnymi oraz twardymi. Co więcej, jednogłowicowy automat jest wyposażony w mechanizm regulowania prędkości przesuwu blach.