7 powodów,przez które nie chudniesz i nie mają nic wspólnego z lenistwem lub jedzeniem fast foodów

Jeśli czujesz, że próbowałeś absolutnie wszystkiego - dieta, liczenie kalorii, ćwiczenia przez wiele godzin i przestrzeganie harmonogramów posiłków i nadal nie jesteś zadowolony z wyników, nie poddawaj się jeszcze. Najprawdopodobniej powodem, dla którego nadal nie tracisz tych kilku dodatkowych kilogramów, jest coś innego niż poziom diety i aktywności.
Szefunio przygotował listę możliwych powodów, dla których utrata wagi jest trudna do osiągnięcia.







8. Nie pij kalorii.

Wszelkie wysokokaloryczne napoje, takie jak soki czy koktajle, nie zadowoli Cię przez długi czas i prawdopodobnie przekroczą dopuszczalne limity kalorii i cukru.
9. Przygotuj przekąski w domu.

W sklepach i restauracjach typu fast food rzadko można znaleźć coś zdrowego w gotowej formie, więc łatwiej jest po prostu chwycić tabliczkę czekolady i wrócić do pracy. Jeśli przygotowujesz coś w domu jak zdrowe ciasteczko, suszone banany w piekarniku, plasterki jabłek - masz większą kontrolę nad składnikami, które jesz i kiedy przynosisz własne pyszne przekąski, będziesz mniej kuszony, by kupić coś złego dla ciebie .
BONUS: Co jeść jako zdrową przekąskę?
Twarożek

Wspaniała opcja przekąski w dowolnym momencie. Na lunch można zjeść ser z jagodami i owocami. Na słoną przekąskę możesz spróbować twarożku z warzywami.
Każdy owoc

Jabłka, gruszki, banany, pomarańcze, grejpfruty, brzoskwinie, 4-5 moreli lub miska sezonowych jagód. Ale nie przejadaj ich. Owoce są bogate w kalorie i zawierają fruktozę, więc łatwo z nimi przesadzić.
Orzechy i nasiona

Nie jedz więcej niż 25 gramów. Orzechy są bardzo zdrowe, ponieważ zawierają nienasycone tłuszcze. Ale mają też dużo kalorii.
Zdrowa kanapka

Zrób kanapkę w ten sposób: użyj cienkiego ciasta, dodaj grillowane kawałki kurczaka lub sera, a na wierzchu dowolne warzywa i sałatę.
Hummus lub guacamole

Te sosy w połączeniu z warzywami i pełnymi ziarnami zaspokoją twój głód i napełnią cię, a są dobre dla ciebie z powodu zawartości białka i błonnika.
Dodaj komentarz