szefunio.pl Jedzenie7 trików w kuchni, dzięki którym gotowanie staje się przyjemnością
ocena ():

7 trików w kuchni, dzięki którym gotowanie staje się przyjemnością

berlin-1571046-1920.jpg https://pixabay.com/

1. Wydrążenie granatu

https://pixabay.com/

Jeśli masz problemy z wydrążeniem pestek granatu, użyj do tego drewnianej łyżki. Przekrojony na pół owoc wystarczy umieścić w dłoni lub nad naczyniem i uderzać w jego skórę drewnianą łyżką. 

2. Smaczniejsze wino

© wikihow

Wino, zwłaszcza młode będzie smaczniejsze kiedy je schłodzisz i zmiksujesz przez kilka sekund w blenderze. Takie wino jest znacznie bardziej aromatyczne i orzeźwiające. 

3. Obieranie jajka ze skorupki

https://pixabay.com/

Jajko nie chce się obierać ze skorupki? Włóż je do małego słoika z wodą i kilka sekund energicznie potrząsaj, skorupka sama zejdzie. 

4. Szybkie lody z banana

© thekitchn

Masz ochotę na szybki i łatwy w przyrządzeniu deser? Wystarczy, że masz w lodówce banana. Pokrój owoc na małe kawałki, włóż je do miski i wsadź do lodówki na 1-2 godziny. Potem zmiksuj banana w misce i oto masz pyszne lody. 

5. Pieczenie ryby na grillu

© eatbydate

Nie lubisz kiedy ryba przywiera do grilla i nieestetycznie rozwala się przy podaniu? Zamiast kłaść ją bezpośrednio na ruszcie, połóż na niego plasterki cytryny i dopiero wtedy rybę. Mięso nie przywrze do grilla i będzie bardzo aromatyczne.

6. Olej w sprayu do kleistych produktów

© ourbestbites

Musisz odmierzyć np.: pół szklanki miodu, a kiedy chcesz go z niej wylać, strasznie się klei i zostaje w całej szklance? Zanim go do niej wlejesz, spryskaj wnętrze szklanki olejem. Wówczas miód łatwiej wyjdzie. 

7. Odkręcanie słoików

© phebephillipsblog

Pokrywka słoika nie chce się odkręcić? Umieść na niej opaskę z gumy. Możesz ją wykonać na przykład z niepotrzebnych rękawic gumowych z nich pasek na szerokość zakrętki i umieścić go na niej w celu odkręcenia.

3. Ilość cukru w szejkach przekracza normę dzienną o 2-3 razy.

© depositphotos © depositphotos

2. Wszystko jest bardziej smaczne, gdy jesz z rąk.

© depositphotos

Jedną możliwą odpowiedzią jest to, że kiedy człowiek zjada gołymi rękami, robi się więcej przyjemności i w rezultacie je więcej.

1. Zbiorniki z gazowanymi napojami są strasznie brudne.

© Mike Mozart/flicr © depositphotos

Słodkie środowisko stwarza bardzo dobre warunki dla bakterii, zarazków i pleśni.

2. Jedz małe porcje jedzenia

© depositphotos
 

1. Bądź spokojny i stały

Nie spiesz się, aby wypróbować wszystkie wskazówki na raz. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wdrożenie kolejej każdego nowego tygodnia. Stopniowo, w małych krokach, osiągniesz nowy styl życia i zdobędziesz szczupłe i piękne ciało!

- Warzywa

 

Kolacja:

 

- Owoce

 

- Ryż

 

- Mięso

 

- Makarony

 

19. Żelkowe monstrum

© imgur

20.

© tjcslamdunk/Reddit
 

21.

© itsQ/Imgur
 

22.

© Marzz/Reddit
 

23.

© will_evans10199/Reddit
 

24.

© lwidh/Reddit
 
Twoja ocena:

Tagi

#przygotowanie jedzenia #jedzenie #triki kuchenne #gotowanie #przyjemne gotowanie #lepszy smak #szybsze przygotowanie

Dodaj komentarz

Najciekawsze

Zobacz Także

Podobne