12 śmiertelnych pokarmów na całym świecie , co ludzie uwielbiają jeść

Rozumiemy, kiedy czasami nie można powiedzieć "nie" na bardzo smaczne jedzenie śmieci. Ale czy możesz wytłumaczyć dlaczego niektórzy jedzą jedzenie z dziwnym zapachem i dziwacznym smakiem? Albo dlaczego niektórzy jedzą po prostu niebezpieczne potrawy? Niektóre tradycje kuchni trudno wyjaśnić.
Znaleźliśmy 12 śmiertelnie niebezpiecznych produktów spożywanych na całym świecie.
12. Karambola

11. Feseekh

Ten śmierdzący egipski przysmak to sfermentowana ryba.
10. Trująca żaba

Ogromna trująca żaba jest uważana za delikatność w kuchni afrykańskiej i azjatyckiej, a jej nogi są bardzo popularne.
9. Fugu

Ryba Fugu zawiera ogromną ilość trucizny tetrodotoksyny.
8. Casu marzu - Zgniły ser

Spożycie tego sera może powodować reakcje alergiczne, zatrucie pokarmowe i zakażenie larwami.
7. Edus pangiowy

est to ziarno keluaka, które jest powszechnie stosowane w południowo azjatyckich kuchniach, chociaż nasiona zawierają cyjanowodór.
6. Kołek mięsnego ciasta

Jedzenie mięsa zmiatacza zwierząt może zaszkodzić Twojemu zdrowiu.
5. Zupa z krwi surowej

Kacza lub gęsia krew jest powszechnie stosowana w kuchni wietnamskiej do gotowania niektórych zup.
4. Brązowy grzyb

Ten rodzaj grzybu jest bardzo trujący i niebezpieczny, ale złe cechy nie są oczywiste.
3. Igunaq

Jest to zrobione z fermentowanego mięsa morskiego lub jeleni.
2. Owoce Ackee

Ackee to narodowe owoce Jamajki. Jest bardzo trujący: owoce zawierają toksyny i hipogliknę B.
1. Zupa z nietoperza

Nietoperze są tradycyjną częścią kuchni azjatyckiej, często określanej jako "kurczęta z jaskini". Szefowie wsadzili całego nietoperza do miski zupy i podawali ją. Mięso z nietoperza jest uważane za bardzo smaczne i ma właściwości lecznicze. W rzeczywistości nietoperze mogą nosić choroby, więc może powinieneś zamówić coś innego.
2. Oliwa z oliwek

Dodaj komentarz