szefunio.pl Jedzenie10 Tajemnic o Fast Foodach, o których personel nigdy nie powie
ocena ():

10 Tajemnic o Fast Foodach, o których personel nigdy nie powie

berlin-1571046-1920.jpg

10. Najlepszy czas na fast food.

© depositphotos © depositphotos

Nie jest łatwo dostać stół, ale jest to czas, kiedy serwowane są świeże jedzenie.

9. Jeśli chcesz świeże frytki, zamów im bez soli.

© pixabay

Frytki są solone zaraz po gotowaniu całej partii, a personel musiałby przygotować nową specjalną porcję bez dodania soli.

8. Zapach z kuchni jest częścią strategii marketingowej.

© depositphotos

Wiele restauracji próbuje się upewnić, że zapach gotowania dociera do nosów ludzi na zewnątrz. Niektóre miejsca pozostawiają otwarte drzwi kuchenne.

7. Coca cola jest tańsza niż herbata, ponieważ stymuluje apetyt.

© depositphotos © depositphotos

W miejscach szybkiej obsługi napoje sodowe są zwykle tańsze niż herbata. To dlatego, że chcą, aby ludzie kupili więcej napojów gazowanych: niemożliwe jest zaspokojenie pragnienia słodką sodą (a kupi się ją wielokrotnie). Również dwutlenek węgla stymuluje apetyt.

6. Frytki zawierają 19 składników.

© depositphotos

Legendarny smak frytek z fast foodów osiąga się przez zmieszanie około 20 składników. Ziemniaki są podstawowe. Pozostałe 18 to niektóre tłuszcze, dodatki i dodatki wzmacniające smak, dzięki czemu to nie jest zupełnie nieszkodliwe.

5. Nie jest najlepszą decyzją, aby być porannym ptaszkiem.

© depositphotos © depositphotos

Nie idź do fast foodów tuż po ich otwarciu: czyszczą sprzęt kuchenny agresywnymi substancjami chemicznymi, które mogą pozostawać na kuchennych maszynach i blatach w godzinach porannych i pójść prosto do żywności.

4. Fast food jest dzisiaj bardziej kaloryczny niż 30 lat temu.

© depositphotos © depositphotos © depositphotos

Dzisiaj porcje naszych ulubionych potraw wzrosły, a więc ilość kalorii w nich.

3. Ilość cukru w szejkach przekracza normę dzienną o 2-3 razy.

© depositphotos © depositphotos

2. Wszystko jest bardziej smaczne, gdy jesz z rąk.

© depositphotos

Jedną możliwą odpowiedzią jest to, że kiedy człowiek zjada gołymi rękami, robi się więcej przyjemności i w rezultacie je więcej.

1. Zbiorniki z gazowanymi napojami są strasznie brudne.

© Mike Mozart/flicr © depositphotos

Słodkie środowisko stwarza bardzo dobre warunki dla bakterii, zarazków i pleśni.

2. Jedz małe porcje jedzenia

© depositphotos
 

1. Bądź spokojny i stały

Nie spiesz się, aby wypróbować wszystkie wskazówki na raz. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wdrożenie kolejej każdego nowego tygodnia. Stopniowo, w małych krokach, osiągniesz nowy styl życia i zdobędziesz szczupłe i piękne ciało!

- Warzywa

 

Kolacja:

 

- Owoce

 

- Ryż

 

- Mięso

 

- Makarony

 

19. Żelkowe monstrum

© imgur

20.

© tjcslamdunk/Reddit
 

21.

© itsQ/Imgur
 

22.

© Marzz/Reddit
 

23.

© will_evans10199/Reddit
 

24.

© lwidh/Reddit
 
Twoja ocena:

Tagi

#kupować jedzenie #pakowane jedzenie #niezdrowe jedzenie #przygotowanie jedzenia #jedzenie #fast food

Dodaj komentarz

Najciekawsze

Zobacz Także

Podobne